CLICK TO GO TO MY OFFICIAL MAKEUP WEBSITE

CLICK TO GO TO MY OFFICIAL MAKEUP WEBSITE
PROVIDE MAKEUP SERVICES | MAKEUP CLASSES

Thursday, November 5, 2009

Tips Untuk Tampil Cantik & Menawan di Hari Bahagia Anda

cewah.. tajuk macam pro je kan, nak bagi2 tips kat org. haha.. saje je nk kongsi dgn semua bride to be.. yes.. time2 skrg la nk nervous semua x settle... nervous tu nervous gak, tp yang penting bile hari yang dinanti2 kan tu tibe, kene la ready, kene cantik,tenang.. dan ready tu bukan saje dr segi fizikal, tp x lupa juga dr segi mental..

yes, getting married is not an easy thing, nor a simple thing for a woman to do. same goes to men actually.. especially kite gurls/women, to us wedding ni saaaaaaaaaangat huge! betul x gurls? kite akan berangan pasal this big day dr kecil lagi... teringin nak jadi princess, playing around with our mummy's makeups utk nampak cantik.. padahal dulu letak liptip kat gigi. hee~~ ok back to the point... bile dah berangan2 dr kecik, menari2 pakai gown and makeup dpn cermin, pegang2 bunge... mestila kite nak everything perfect when the day comes right? at least near to perfect...

soo kat sini nak kongsi ngn anda semua ye.. ( intro punye la panjang!)

1) bende 1st yang penting mesti baju + makeup (for me la)
- kene la prepare dari awal.. x kisah la if kawin tahun dpn pon (walaupun bulan 2 is 3 months away!!) kene cari baju yang mmg puas ati, and mmg tak ade regret la if dlm 5 thn lps kawin tgk balik gmbar make sure ckp " cantik aku time kawin dulu" hehe..
-makeup also the most important thing in someone's wedding... sebab kite nak cantik.. nak palinggg cantik di hari bahagia..nama pon hari bahagia kan.. if buruk, x bahagia lah jwbnye... so make sure dah bincang elok2 dgn makeup artist pilihan anda... nak style tudung/rambut mcm mana, eyeshadow sesuai kaler ape dkt mate.. nk match dgn contact lens lagi.. dan sebagainya...make appointment dgn makeup artist tu tuk sesi trial if you're no convinced with her/his works... if ok, then yang tu dah settle...

2) utk mengurangkan stress dlm diri kite yang sometimes mmg sentiase stress dan akan meng-stresskan encik tunang anda... kite kenalah plan, and prepare thing that we have planned. huh! kelam kabut dah ayat2 ku ni.. sila abaikan... soo back to the topik... hantaran kene list kan.. dan luangkan mase sehari dua utk habiskan beli2 barang soo then boleh start design (bg sesiapa yang gubahkan hantaran sendiri) dah sape yang nk suruh org gubahkan pon kene cepat.. ye lah kan... bukan hantaran kite je org tu nk fikir2... byk lagi bende yang die kene buat. if buat kelam kabut.. hantaran jadi x memuaskan..mulut kite jugak yang bising kat org tu... soo itu dah menambahkan stress di jiwa dan raga..

3)settlekan list2 to do .. for example: jumpe tok kadi dan sebagainya...

4) beberapa hari sebelum wedding ( a week/ less) kene la pegi jumpe beautician/spa for facial and body treatment... ini adalah untuk menaikkan lagi seri muka yang dah cukup berseri ( hahah gile perasan). supaya kite la yang akan jadi org paling standout di hari bahagia kita, bukanlah pengapit, tetamu, mahupun ibu kite yang sgt bergaya.. nanti org komfius "eh u ke anak u yg kawen".. hahah.. umi jgn marah ye.. gurau aje.. still belanje along kawen kan?? heheh


5) then bile everything yang diplan dah settle, anda haruslah duduk diam.. jgn byk buat kerja... duduk diam, tenangkan fikiran, dah melayan emosi anda yang berperasaan celaru (sedih/happy/nervous/pening) itu.... bile tibe nye hari yang dinantikan itu, insyallah semua akan berjalan dgn lancar...

16 comments:

AmY-AdLi said...

wah ade tips.. hehe...
jgn lah g facial smggu b4 kawen cik..
muke rusak tu.. x elok.. huhu..

elok skg ni dah start g facial..
smnggu b4 wedding adelah dilarang same skali..

moh2 kte g facial..hehe

pineappletart76 said...

haha...comeylnye post u!suke bace ^^

~Love Says It All~ said...

amy| alamak tersalah tips la nih! hahahaha...

pineappletart| isk isk sedapnye nick name you.. lapar terus..hehehe.. comel ke?? ala malu ai! :) thanks for dropping by ye...

NoRr said...

setuju dgn cadangan tersebut,..make up tu la..sbb takot main serah je kat mam/pak andam..sekali siam make up muka rupa hantu..eee!! takot..apa pun planning is the basic fundamental kan..xde plan..semua hancuss..huuu

~Love Says It All~ said...

NoRr| kan kan?? betul kan.. hahaha.. makeup mmg sgt penting... =P

(oh oH amek saye!!! ) hahahah gile promote diri sendiri...

lifeisbeautiful said...

Salam perkenalan ya..

Bagus tips tu... mmg btul dat seminggu b4 wedding jgn wat facial.. rosak kulit nanti. Abis wajah kamu nanti...
ada lagi cara untuk cantik menawan ,.
mandi bunga & berlulur... and also ... saya slalu calit kan perfume aura guna jari manis kat kening kiri sambil selawat & niat utk Seri wajah.. mmg berseri you...
ada ramai tegur... hee.. :) best2...

~Love Says It All~ said...

lifeisbeautiful|thanks for dropping by... :) wah dpt extra tips la!! thanks!! will try that..

lifeisbeautiful said...

Kalau ada sesiapa yg inginkan perfume aura tersebut, jgn segan2 emailkan pada saya di

kamu_cantik99@yahoo.com

Untuk Seri, Relax, Genius & Pelaris pun ada.

Anyway, utk pemilik blog ini, Selamat Cantik Menawan Slalu! :)

~Love Says It All~ said...

lifeisbeautiful|alright~ thanks :)

NoRr said...

boleh je amik eyra tapi kan.. sanggup ke datang ke penang make up sy nanti??hihi

NoRr said...

boleh je amik eyra tapi kan.. sanggup ke datang ke penang make up sy nanti??hihi

~Love Says It All~ said...

NoRr|oh.. x kisah la... mmg eyra bule g satu m'sia. (semenangjung) kih kih~

si tunang said...

maaaaaaaa!!!!!!!!!!
nak perfume aura tu!!!!!!!!!!!!
nak nak nak nak nak nak nak nak!!!!!!!!!!
tak kire!! nak jugak!!!!!!!!!

nak bersinar di bawah cahaya matahari!!!

~Love Says It All~ said...

Si tunang| hahaha sile2 lah beli dari kakak itu ye.. =)
hahah!! jom laaa pi spa!!!!

~Love Says It All~ said...

Si tunang| hahaha sile2 lah beli dari kakak itu ye.. =)
hahah!! jom laaa pi spa!!!!

lifeisbeautiful said...

salam..

nak perfume aura tu ke?

email kan kepada

kamu_cantik99@yahoo.com

p.s will give discount :)

Syukran.